Logo da.boatexistence.com

Hvilken myg overfører filaria?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken myg overfører filaria?
Hvilken myg overfører filaria?

Video: Hvilken myg overfører filaria?

Video: Hvilken myg overfører filaria?
Video: myggenet netto | gnager, fluer, myg | værd at investeringen 2024, Kan
Anonim

En bred vifte af myg kan overføre parasitten, afhængigt af det geografiske område. I Afrika er den mest almindelige vektor Anopheles og i Amerika er det Culex quinquefasciatus. Aedes og Mansonia kan overføre infektionen i Stillehavet og i Asien.

Er filariasis forårsaget af myg?

Lymphatic filariasis, almindeligvis kendt som elephantiasis, er en overset tropisk sygdom. Infektion opstår, når filariale parasitter overføres til mennesker gennem myg. Infektion er norm alt erhvervet i barndommen og forårsager skjult skade på lymfesystemet.

Hvor mange myggestik forårsager filariasis?

WHO Filariasis Research Unit i Rangoon anslåede, at et gennemsnit på omkring 15.500 stik af infektiøse myg er nødvendigt for at producere 1 tilfælde af mikrofilaræmi [62].

Hvem spredte filariasis?

Sygdommen spreder sig fra person til person ved myggestik. Når en myg bider en person, der har lymfatisk filariasis, kommer mikroskopiske orme, der cirkulerer i personens blod, ind og inficerer myggen.

Forårsager Culex-myg elefantiasis?

Lymphatisk filariasis, almindeligvis kendt som elefantiasis, er en myggebåren sygdom. Den større vektor for elefantiasis er Culex-myg, men Anopheles- og Aedes-myg er også kendt for at overføre elefantiasis.

Anbefalede: