Logo da.boatexistence.com

Hvem er en regel utilitaristisk?

Indholdsfortegnelse:

Hvem er en regel utilitaristisk?
Hvem er en regel utilitaristisk?

Video: Hvem er en regel utilitaristisk?

Video: Hvem er en regel utilitaristisk?
Video: Правильная планировка дома. 11 ошибок планировки дома 2024, Kan
Anonim

4. Regel utilitarisme: fordele og ulemper. I modsætning til handlings utilitarister, som forsøger at maksimere den overordnede nytteværdi ved at anvende det utilitaristiske princip på individuelle handlinger, mener regel utilitarister , at vi kun kan maksimere nytten ved at opsætte en moralsk kodeks, der indeholder regler.

Hvem er forbundet med regel-utilitarisme?

Filosofisk radikal. Filosofisk radikal, tilhænger af den utilitaristiske politiske filosofi, der stammede fra den engelske jurist Jeremy Bentham fra 1700- og 1800-tallet og kulminerede i doktrinen om det 19. århundredes engelske filosof John Stuart Mill.

Er John Stuart Mill en regel utilitaristisk?

For at opsummere de væsentlige pointer: Mill kan karakteriseres som en handlings- utilitaristisk i forhold til teorien om objektiv retfærdighed, men som en regel utilitaristisk i forhold til teorien om moralsk forpligtelse Han definerer moral som et system af regler, der er beskyttet af sanktioner.

Hvad er et regel utilitaristisk eksempel?

Rule utilitarister ville sige, at mord er moralsk forkert, fordi det fører til reduceret nytteværdi og reduceret lykke i samfundet. Således ville det individuelle scenarie med at myrde Hitler i hans unge voksenliv blive set som forkert. … I mindre alvorlige vendinger er vejregler et eksempel på regelutnyttarisme.

Er sanger en regel utilitaristisk?

Singer er en act utilitarian, der mener, at det er konsekvenserne af den påtænkte handling, der betyder noget, og ikke konsekvenserne af at følge en mere generaliseret regel. Der er naturligvis forskellige holdninger til, hvilke konsekvenser der er relevante.

Anbefalede: