Logo da.boatexistence.com

Vil tvillinger dukke op til en graviditetstest?

Indholdsfortegnelse:

Vil tvillinger dukke op til en graviditetstest?
Vil tvillinger dukke op til en graviditetstest?

Video: Vil tvillinger dukke op til en graviditetstest?

Video: Vil tvillinger dukke op til en graviditetstest?
Video: Min graviditet uge for uge 2024, Kan
Anonim

Du kan ikke endegyldigt skelne en enkelt graviditet fra tvillinger på en uringraviditetstest. Når det er sagt, kan du få en meget tidlig positiv graviditetstest, hvis du bærer tvillinger.

Kan du få en negativ graviditetstest, hvis du har tvillinger?

Dette kaldes 'hook-effekten'. Det er mere sandsynligt, at det opstår i tilfælde af tvillinger eller trillinger, fordi niveauet af graviditetshormon er så meget højere. Krogeffekten i sig selv er ret sjælden, men der er andre grunde til at producere et falsk negativ. Den mest almindelige årsag til en falsk negativ er testning for tidligt

Hvor tidligt kan du teste positiv med tvillinger?

Ultralyd. Selvom ovenstående faktorer kan være tegn på tvillingegraviditet, er den eneste sikre måde at vide, at du er gravid med mere end én baby, gennem en ultralyd. Nogle læger planlægger en tidlig ultralyd, omkring 6 til 10 uger, for at bekræfte graviditeten eller tjekke for problemer.

Hvad er symptomerne på tvillinger tidligt i graviditeten?

Tidlige tegn på tvillingegraviditet omfatter alvorlig morgenkvalme, hurtig vægtøgning og mere ømhed i brysterne. Du kan også mærke en øget appetit eller ekstrem træthed. Derudover kan de, der har en tvillingegraviditet, begynde at blive vist tidligere.

Kan hCG-test opdage tvillinger?

Specifikt kan tvillinge- og flerlingegraviditeter have 30-50 % højere hCG-niveauer end singleton-graviditeter. Alligevel kan en påvisning af høje hCG-niveauer ikke pålideligt forudsige tvillingegraviditeter Det skyldes, at hCG-niveauerne varierer meget mellem hver kvinde, og der er en lang række normale niveauer.

Anbefalede: