Logo da.boatexistence.com

Hvor er eniwetok-atollen?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er eniwetok-atollen?
Hvor er eniwetok-atollen?

Video: Hvor er eniwetok-atollen?

Video: Hvor er eniwetok-atollen?
Video: Кемпинг в СНЕГУ - Лагерь искупления NARNIA 2024, Juli
Anonim

Enewetak, også stavet Eniwetok, atol, nordvestlige ende af Ralik-kæden, Republikken Marshalløerne, i det vestlige Stillehav. Den er cirkulær (80 km i omkreds) og omfatter 40 øer omkring en lagune på 37 km i diameter.

Kan du besøge Enewetak Atoll?

Selve øen anses for at være for afsidesliggende til at blive bevogtet, så alle kan besøge med båd-men jeg ville ikke have lyst til at hænge derude i en længere periode. Kuppelen er bygget i krateret under "Kaktus-testen" - en atomtest udført på Runit Island i 1958.

Hvad menes med Eniwetok?

Eniwetok. / (ˌɛnəˈwiːtɒk, əˈniːwɪˌtɔːk) / substantiv. en atol i det vestlige Stillehav, i NW Marshalløerne: taget af USA fra Japan i 1944; blev en flådebase og senere en prøveplads for atomvåben.

Hvor mange bomber blev der kastet på Enewetak-atollen?

Forurenet affald og jord efterladt af 43 atombomber detoneret i Enewetak-atollen blev cementeret og indesluttet i et krater fra en af atomprøvesprængningerne. Kuppelen, bygget i slutningen af 70'erne, viser tegn på forfald. Hvis det smuldrer, vil dets radioaktive indhold blive frigivet til lagunen og havet.

Hvor mange bomber blev der kastet på Marshalløerne?

USA testede 67 atomvåben fra 1946 til 1958 i det, der nu er Republikken Marshalløerne. Med Able-atomprøvesprængningen den 1. juli 1946 affyrede USA åbningssalven i en af de værste og mindst kendte tragedier i vores nations historie.

Anbefalede: