Logo da.boatexistence.com

Er de observerede periodiske tendenser i elektronaffinitet?

Indholdsfortegnelse:

Er de observerede periodiske tendenser i elektronaffinitet?
Er de observerede periodiske tendenser i elektronaffinitet?

Video: Er de observerede periodiske tendenser i elektronaffinitet?

Video: Er de observerede periodiske tendenser i elektronaffinitet?
Video: The Periodic Table: Atomic Radius, Ionization Energy, and Electronegativity 2024, Kan
Anonim

De observerede periodiske mønstre i elektronaffinitet er, at elektronaffinitet norm alt vil blive mere negativ med tiden, når den bevæger sig fra venstre mod højre, og at der ikke er noget reelt parallelt mønster i elektronen affinitet, når den bevæger sig ned ad en gruppe i det periodiske system.

Hvilken tendens er elektronaffinitet relateret til?

Da denne elektron er længere væk, burde den være mindre tiltrukket af kernen og frigive mindre energi, når den tilføjes. Denne tendens gælder dog kun for gruppe-1-atomer. Elektronaffinitet følger trenden med elektronegativitet: fluor (F) har en højere elektronaffinitet end oxygen (O), og så videre.

Hvad er de observerede periodiske tendenser i elektronaffinitetskontrol?

O for hovedgruppeelementer, elektronaffinitet bliver generelt mere negativ, når du flytter til højre hen over en række O for hovedgruppeelementer, bliver elektronaffiniteten generelt mere positiv når du bevæger dig til højre over en række O, er der ikke en tilsvarende tendens i elektron.

Hvad er tendenserne og forventningerne til tendenserne i elektronaffinitet?

Hvad er tendenserne og undtagelserne fra tendenserne i elektronaffinitet? elektronaffiniteterne for grundstofferne i gruppe 17 er større (mere negative) end grundstofferne i gruppe 1 Elementer i gruppe 14 har større (mere negative) elektronaffiniteter end elementer i gruppe 15.

Hvilke periodiske tendenser observerer vi?

Periodiske tendenser er specifikke mønstre i kemiske grundstoffers egenskaber, som afsløres i grundstoffernes periodiske system. Vigtige periodiske tendenser omfatter elektronegativitet, ioniseringsenergi, elektronaffinitet, atomradius, ionradius, metallisk karakter og kemisk reaktivitet

Anbefalede: