Logo da.boatexistence.com

Hvem opfandt cerium i det periodiske system?

Indholdsfortegnelse:

Hvem opfandt cerium i det periodiske system?
Hvem opfandt cerium i det periodiske system?

Video: Hvem opfandt cerium i det periodiske system?

Video: Hvem opfandt cerium i det periodiske system?
Video: Торий 2024, April
Anonim

Cerium er et kemisk grundstof med symbolet Ce og atomnummer 58. Cerium er et blødt, duktilt og sølvhvidt metal, der anløber, når det udsættes for luft, og det er blødt nok til at blive skåret i et stålkøkken kniv.

Hvem opfandt curium?

Curium blev først lavet af teamet af Glenn Seaborg, Ralph James og Albert Ghiorso i 1944 ved hjælp af cyklotronen i Berkeley, Californien. De bombarderede et stykke af det nyopdagede grundstof plutonium (isotop 239) med alfa-partikler.

Hvad er ceriums historie?

Cerium som oxidet (cerium) blev opdaget i 1803 af de svenske kemikere Jöns Jacob Berzelius og Wilhelm Hisinger, der arbejdede sammen og uafhængigt af den tyske kemiker Martin Klaproth. Den blev opkaldt efter asteroiden Ceres, som blev opdaget i 1801. Cerium forekommer i bastnasit, monazit og mange andre mineraler.

Hvordan blev cerium afledt?

I dag opnås cerium primært gennem en ionbytterproces fra monazitsand ((Ce, La, Th, Nd, Y)PO4), et materiale rigt på sjældne jordarters grundstoffer. Cerium blev opkaldt efter asteroiden Ceres, som blev opdaget i 1801. Grundstoffet blev opdaget to år senere i 1803 af Klaproth og af Berzelius og Hisinger.

Hvor er cerium placeret i det periodiske system?

Cerium er det andet element i lanthanidserien. I det periodiske system optræder det mellem lanthanides lanthanum til venstre og praseodymium til højre og over actinid thorium.

Anbefalede: