Logo da.boatexistence.com

Hvad er kryptorkisme hos mennesker?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er kryptorkisme hos mennesker?
Hvad er kryptorkisme hos mennesker?

Video: Hvad er kryptorkisme hos mennesker?

Video: Hvad er kryptorkisme hos mennesker?
Video: Cryptorchidism | Undescended Testes 2024, Kan
Anonim

En unedstigen testikel (kryptorchidisme) er en testikel, der ikke har bevæget sig i sin rette position i den hudpose, der hænger under penis (pungen) før fødslen. Norm alt er kun én testikel påvirket, men omkring 10 procent af tiden er begge testikler ikke faldet ned.

Hvad er kryptorkisme, og hvorfor er det et problem?

Det mere formelle medicinske udtryk for testikler, der ikke falder ned, er kryptorkisme. Det er et af de mest almindelige endokrine problemer hos nyfødte mænd og den mest almindelige kønslidelse, som læger kan identificere ved fødslen. Kryptorkisme retter sig ofte inden for et par måneder efter fødslen.

Hvad er kryptorkisme, og hvordan behandles det?

Den vigtigste behandling for kryptorkisme er kirurgi for at flytte testiklen ind i pungen (orchidopeksi). Denne operation er næsten 100% vellykket. Hvis en testikel ikke er faldet helt ned i en alder af 6 måneder, bør operationen udføres inden for det efterfølgende år.

Hvad er de to typer kryptorkisme?

Cryptorchidism kan enten være bilateral (forårsager sterilitet) eller unilateral og lyske- eller abdominal (eller begge dele).

Er kryptorkisme en kræftsygdom?

Kryptorchidisme er forbundet med nedsat fertilitet og er en risikofaktor for testikelkræft Blandt mænd, der har haft unedsænkede testikler, er risikoen for kræft øget to til otte gange, og 5 til 10 % af alle mænd med testikelkræft har en historie med kryptorkisme.

Anbefalede: