Logo da.boatexistence.com

Hvorfor har bcl3 nul dipolmoment?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor har bcl3 nul dipolmoment?
Hvorfor har bcl3 nul dipolmoment?

Video: Hvorfor har bcl3 nul dipolmoment?

Video: Hvorfor har bcl3 nul dipolmoment?
Video: Is BCl3 Polar or Non-polar? (Boron Trichloride) 2024, Kan
Anonim

Den samlede dipol af et molekyle afhænger også af geometrien. BCl3's geometri er plan med en bindingsvinkel på 120 grader. Den resulterende dipol af to B-Cl-bindinger annullerer den tredje, hvilket resulterer i netto nul-dipol.

Hvad forårsager et nul-dipolmoment?

Et godt eksempel på et upolært molekyle, der indeholder polære bindinger, er kuldioxid (Figur 3a). … Men da molekylet er lineært, ophæver disse to bindingsdipoler hinanden (dvs. vektoradditionen af dipolerne er lig med nul), og det samlede molekyle har et nul-dipolmoment (μ=0).

Har BCl3 et dipolmoment?

BCl3, for eksempel, har intet dipolmoment , mens NH3 har. Dette tyder på, at i BCl3 er chlorerne omkring bor i et trigon alt plant arrangement, mens hydrogenerne omkring nitrogen i NH3 ville have en mindre symmetrisk arrangement (f.eks. trigonal pyramideformet, T-formet).

Hvad er dipolmomentet i BCl3?

I BCl3 gennemgår det centrale B-atom sp2-hybridisering, hvilket resulterer i plan trekantet geometri. Molekylet har symmetri og de enkelte bindingsdipoler ophæver hinanden. Derfor har molekylet nul dipolmoment.

Har BCl3 dipol-dipolkræfter?

BCl3 er et ikke-polært molekyle; dens stærkeste intermolekylære kræfter er London-styrker; det har det laveste smeltepunkt. PCl3 er et polært molekyle, og dets stærkeste intermolekylære kræfter er dipol-dipol-interaktioner.

Anbefalede: