Hvornår blev halskæder opfundet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev halskæder opfundet?
Hvornår blev halskæder opfundet?

Video: Hvornår blev halskæder opfundet?

Video: Hvornår blev halskæder opfundet?
Video: Hvordan blev fodbold opfundet? | En lang historie kort | Ultras Bedste | Ultra 2024, Oktober
Anonim

Det tidligste fund af smykker blev dateret for omkring 25.000 år siden. Denne enkle halskæde lavet af fiskeben blev fundet i en hule i Monaco. Hvad betød denne halskæde?

Hvem opfandt halskæden?

De tidligste halskæder var lavet af naturlige skaller eller sten. Disse blev erstattet af formede perler, som er blevet fundet i forhistoriske gravsteder. De gamle egyptere lavede rutinemæssigt perler af glas og glaseret keramik og forarbejdede disse ting til halskæder. Et gammelt egyptisk vedhæng med et øje af Horus.

Hvor stammer halskæden fra?

"The Necklace" (fransk: La Parure) er en novelle fra 1888 af den franske forfatter Guy de Maupassant. Den er kendt for sin twist-slutning (ironisk slutning), som var et kendetegn for de Maupassants stil. Historien blev første gang offentliggjort den 17. februar 1884 i den franske avis Le Gaulois

Hvad er det ældste smykke?

Smykker er en af de ældste typer arkæologiske artefakter – med 100.000 år gamle perler lavet af Nassarius-skaller menes at være de ældste kendte smykker.

Hvad er den ældste halskæde?

De ældste kendte smykker, der er blevet fundet indtil videre, består norm alt af perler. De ældste perler er fundet i Israel og er cirka 100.000 til 135.000 år gamle. De er lavet af muslingeskaller, som har små huller, så perlerne kan spændes sammen.

Anbefalede: