Logo da.boatexistence.com

Hvem hypotermi hos nyfødte?

Indholdsfortegnelse:

Hvem hypotermi hos nyfødte?
Hvem hypotermi hos nyfødte?

Video: Hvem hypotermi hos nyfødte?

Video: Hvem hypotermi hos nyfødte?
Video: ЭТО СТОИТ УВИДЕТЬ! Чутье не подвело: собака услышала плач младенца и помогла его спасти! 2024, Kan
Anonim

World He alth Organization (WHO) definerer neonatal hypotermi som en aksillær temperatur under 36,5°C (97,7°F) blandt nyfødte børn under 28 dage [2]. Den er stratificeret som enten mild (36°C-36,4°C), moderat (32°C-35,9°C) og svær hypotermi (<32°C) med sværhedsgradsskalaen med prognostiske implikationer [3].

Hvilken temperatur betragtes en nyfødt som hypotermi?

Hvis din babys rektale temperatur falder til under 95°F (35°C), anses de for at have hypotermi ifølge AAP. Hypotermi er lav kropstemperatur. En lav kropstemperatur hos babyer kan være farlig, og selvom den er sjælden, kan den føre til døden.

Hvad forårsager hypotermi hos nyfødte?

Mens der er forskellige årsager til den indledende dysfunktion i termoregulering, påvirkes den neonatale befolkning primært af fire mekanismer for hypotermi: stråling (et spædbarn anbringes i et miljø med køligere materialer uden direkte kontakt, skaber derfor en gradient for temperaturtab), …

Hvordan behandler du hypotermi hos nyfødte?

7-16 Hvordan behandler du hypotermi?

  1. Varm spædbarnet i en lukket kuvøse, overhead-strålevarmer eller varmt rum. Hud-til-hud-pleje er en meget effektiv metode til at varme et koldt spædbarn op. …
  2. Giv energi, mens spædbarnet bliver opvarmet. …
  3. Giv ilt. …
  4. Giv 4 % natriumbicarbonat. …
  5. Observationer. …
  6. Antibiotika.

Hvad er hypertermi hos nyfødte?

Hypertermi er karakteriseret ved en ukontrolleret stigning i kropstemperaturen, der overstiger kroppens evne til at tabe varme, i modsætning til feber forårsaget af frigivelsen af endogene pyrogener sekundært til infektion. Årsager til hypertermi hos spædbørn omfatter eksponering for et varmt miljø og overdreven svøbning.

Anbefalede: