Logo da.boatexistence.com

Er playfair-chiffer en blok-ciffer?

Indholdsfortegnelse:

Er playfair-chiffer en blok-ciffer?
Er playfair-chiffer en blok-ciffer?

Video: Er playfair-chiffer en blok-ciffer?

Video: Er playfair-chiffer en blok-ciffer?
Video: Break a Playfair Cipher – A Strong Hand Cipher Invented in the 19th Century 2024, Kan
Anonim

Playfair-cifre er en type blokchiffer : chifferteksten chiffertekst er også kendt som krypteret eller encoded information, fordi den indeholder en form af den originale klartekst, der er ulæselig af et menneske eller en computer uden den korrekte chiffer til at dekryptere den. … Dekryptering, det omvendte af kryptering, er processen med at omdanne chiffertekst til læsbar klartekst. https://en.wikipedia.org › wiki › Ciphertext

Ciphertext - Wikipedia

tegn, der erstatter et bestemt almindeligt teksttegn i krypteringen, vil delvist afhænge af et tilstødende tegn i klarteksten. … Kryptering udføres ved hjælp af en firkantet række af tegn, konstrueret ud fra krypteringsnøglen.

Hvilke cifre er en blokciffer?

En blokkrypteringsmetode er en krypteringsmetode, der anvender en deterministisk algoritme sammen med en symmetrisk nøgle til at kryptere en tekstblok i stedet for at kryptere én bit ad gangen som i stream-chiffer. For eksempel krypterer en almindelig blokchiffer, AES, 128 bit blokke med en nøgle af forudbestemt længde: 128, 192 eller 256 bit.

Er Caesar Cipher en blokciffer?

Både Cæsar-chifferet og den mono-alfabetiske substitution har en blokstørrelse på én-kun ét tegn er krypteret ad gangen.

Hvad menes med Playfair-chiffer?

Playfair-chifferet er en skrevet kode eller symmetrisk krypteringsteknik, der var den første substitutionsciffer, der blev brugt til kryptering af data. Det blev introduceret i 1854 og involverede brugen af taster, der arrangerer alfabetiske bogstaver i geometriske mønstre for at kode meddelelser.

Er substitutionsciffer en blokciffer?

Blokkryptering er den symmetriske nøglechiffer, der bruges til at konvertere almindelig tekst til krypteringstekst. Den bruger en simpel substitutionsproces eller nogle gange permutationsprocessen, hvor blokken af almindelig tekst erstattes med en vilkårlig bit chiffertekst.

Anbefalede: