Logo da.boatexistence.com

Hvorfor er fermioner antisymmetriske?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er fermioner antisymmetriske?
Hvorfor er fermioner antisymmetriske?

Video: Hvorfor er fermioner antisymmetriske?

Video: Hvorfor er fermioner antisymmetriske?
Video: Физик РАЗВЕРНЫВАЕТ Большой Взрыв! Квантовые петли Абхая Аштекара 2024, Juli
Anonim

Partikler, der udviser antisymmetriske tilstande, kaldes fermioner. Antisymmetri giver anledning til Pauli-udelukkelsesprincippet, som forbyder identiske fermioner at dele den samme kvantetilstand … Det fastslår, at bosoner har heltals spin, og fermioner har et halvt heltals spin. Alle har fraktioneret spin.

Hvad er antisymmetrisk princip?

Alle partikler med halv-integral spin (fermioner) er beskrevet af antisymmetriske bølgefunktioner, og alle partikler med nul eller integral spin (bosoner) er beskrevet af symmetriske bølgefunktioner. …

Hvorfor kan fermioner ikke indtage den samme tilstand?

Atomer. … Et elektrisk neutr alt atom indeholder bundne elektroner svarende til antallet af protoner i kernen. Elektroner, som er fermioner, kan ikke indtage den samme kvantetilstand som andre elektroner, så elektroner skal "stables" inden for et atom, dvs. have forskellige spin, mens de er i samme elektronbane som beskrevet nedenfor.

Har fermioner symmetrisk bølgefunktion?

En bundet tilstand af to fermioner er en boson, uanset om det samlede spin er 0 eller 1. Bølgefunktionen af de konstituerende fermioner er stadig antisymmetrisk, men bosonernes bølgefunktion (betragtes som elementære objekter) er symmetrisk.

Hvorfor er bosonbølgefunktioner symmetriske?

Denne simple erklæring har den enorme konsekvens, at alle partikler i naturen opdeles i en af to klasser. hvor partiklerne er blevet ombyttet. … Det viser sig, at partikler, hvis bølgefunktioner, som er symmetriske under partikeludveksling, har integral eller nul iboende spin, og kaldes bosoner.

Anbefalede: