Hvorfor er banan en enkimblad?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er banan en enkimblad?
Hvorfor er banan en enkimblad?

Video: Hvorfor er banan en enkimblad?

Video: Hvorfor er banan en enkimblad?
Video: Where Do Bananas Come From? | Botany for Kids 2024, Oktober
Anonim

Hvis der er tale om en banan, er en enkelt kimblad til stede i frøet. Bladene viser parallel venation. Så en banan er en enkimbladet plante.

Hvad er meningen med enkimbladede plante?

: en hovedsagelig urteagtig angiosperm plante (såsom en græs, lilje eller palme) med et embryo med en enkelt kimblad, norm alt parallelårede blade og arrangerede blomsterorganer i multipla af tre: enkimbladede Monokimblade tegner sig for en fjerdedel af alle blomstrende planter. -

Hvilken af disse er en enkimblad?

Enkimbladede planter har en enkeltkimblad De har et fibrøst rodsystem, blade i enkimblade har parallel venation. Eksempler – Hvidløg, løg, hvede, majs og græs, ris, majs, bambus, palme, banan, ingefær, liljer, påskeliljer, iris, orkideer, blåklokker, tulipaner, amaryllis.

Hvad er tre identificerende kendetegn ved en enkimblad, giv et eksempel?

Enkimbladede planter er markeret med frø med en enkelt kimblad, parallelårede blade, spredte karbundter i stilken, fraværet af et typisk kambium og et utilsigtet rodsystem.

Hvilken frugt er enkimbladet i naturen?

Frugter. Mange tropiske frugter, såsom bananer og ananas, falder ind under enkimbladsklassificeringen af planter. Plantains, kokosnødder og dadler er en ekstra tropisk frugt, der er enkimbladede, Cho noter.

Anbefalede: