Logo da.boatexistence.com

Hvorfor venstre lateral decubitusposition?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor venstre lateral decubitusposition?
Hvorfor venstre lateral decubitusposition?

Video: Hvorfor venstre lateral decubitusposition?

Video: Hvorfor venstre lateral decubitusposition?
Video: ТЕСТ: ПОЧЕМУ ВАМ НЕ ХВАТАЕТ ЭНЕРГИИ 2024, Juli
Anonim

Standardpositionen til at udføre koloskopi er venstre lateral decubitus. I denne position kollapser dele af tarmen, når luft stiger ind i andre dele af tarmen Dette inkluderer sigmoideum tyktarmen og blindtarmen, som begge ikke er fikserede og kan derfor kollapse og blive teknisk udfordrende at manøvrere rundt.

Hvorfor laver vi venstre lateral decubitus?

Det laterale decubitus abdominale røntgenbillede bruges til at identificere fri intraperitoneal gas (pneumoperitoneum). Det kan udføres, når patienten ikke er i stand til at blive overført til, eller andre billeddiagnostiske modaliteter (f.eks. CT) ikke er tilgængelige.

Hvorfor anbefales venstre lateral decubitusposition som en del af en akut abdominal serie?

For at kunne evaluere tilstrækkeligt for fri intraperitoneal gas, bør patienten placeres i oprejst og decubitusvisning i tilstrækkelig tid til at tillade små mængder fri gas at drive op til mellemgulvet eller den laterale lever hhv. edge.

Hvorfor foretrækkes venstre lateral decubitus frem for højre lateral decubitus abdomen til en akut abdominal serie?

Den venstre laterale decubitusposition foretrækkes frem for den højre laterale decubitusposition, da pneumoperitoneum lettere detekteres ved siden af leveren.

Hvorfor ville en patient være i sideleje?

Sidepositionen bruges til kirurgisk adgang til thorax, nyre, retroperitonealrum og hofte Afhængigt af den side af kroppen, som patienten opereres på, patienten vil ligge på venstre eller højre side. Før patienten placeres i sideleje, induceres patienten i rygleje.

Anbefalede: