Logo da.boatexistence.com

Hvad betyder ikke-aftagelig diskontinuitet?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder ikke-aftagelig diskontinuitet?
Hvad betyder ikke-aftagelig diskontinuitet?

Video: Hvad betyder ikke-aftagelig diskontinuitet?

Video: Hvad betyder ikke-aftagelig diskontinuitet?
Video: What are removable and non-removable discontinuties 2024, Kan
Anonim

Non-removable Discontinuity: Ikke-fjernbar diskontinuitet er typen af diskontinuitet, hvor grænsen for funktionen ikke eksisterer på et givet bestemt punkt, dvs. lim xa f(x) eksisterer ikke.

Hvordan ved du, om en diskontinuitet ikke kan fjernes?

[Beregning 1] Hvad er forskellen mellem en aftagelig og ikke-aftagelig diskontinuitet? … Hvis grænsen ikke eksisterer, kan diskontinuiteten ikke fjernes. Kort sagt, hvis justering af funktionens værdi udelukkende ved diskontinuitetspunktet vil gøre funktionen kontinuerlig, så kan diskontinuiteten fjernes.

Hvad er et eksempel på en ikke-aftagelig diskontinuitet?

Fordi x + 1 annullerer, har du en aftagelig diskontinuitet ved x=–1 (du vil se et hul i grafen der, ikke en asymptote). Men x – 6 annullerede ikke i nævneren, så du har en ikke-fjernbar diskontinuitet ved x=6. Denne diskontinuitet skaber en lodret asymptote i grafen ved x=6.

Hvad betyder flytbar diskontinuitet?

En aftagelig diskontinuitet er et punkt på grafen, der er udefineret eller ikke passer til resten af grafen. Der er to måder, hvorpå en aftagelig diskontinuitet skabes. Den ene måde er ved definere et blip i funktionen, og den anden måde er ved at funktionen har en fælles faktor i både tæller og nævner.

Hvad er aftagelig og ikke-aftagelig diskontinuitet?

Forklaring: Geometrisk er en aftagelig diskontinuitet et hul i grafen for f. En ikke-aftagelig diskontinuitet er enhver anden form for diskontinuitet. (Ofte spring eller uendelige diskontinuiteter.)

Anbefalede: