Var log rang test?

Indholdsfortegnelse:

Var log rang test?
Var log rang test?

Video: Var log rang test?

Video: Var log rang test?
Video: Kaplan-Meier Curves and Log-rank Test - [Survival Analysis 4/8] 2024, Oktober
Anonim

Logrank-testen, eller log-rank-testen, er en hypotesetest til at sammenligne overlevelsesfordelingerne for to prøver. Det er en ikke-parametrisk test og passende at bruge, når dataene er ret skæve og censurerede (teknisk skal censureringen være ikke-informativ).

Hvad bruges log-rangtesten til?

Logrank-testen bruges til at teste nulhypotesen om, at der ikke er nogen forskel mellem populationerne i sandsynligheden for en hændelse (her et dødsfald) på noget tidspunkt. Analysen er baseret på begivenhedernes tidspunkter (her dødsfald).

Hvordan fungerer en lograngeringstest?

I det væsentlige sammenligner log-rangtesten det observerede antal hændelser i hver gruppe med, hvad der ville forventes, hvis nulhypotesen var sand (dvs.e. hvis overlevelseskurverne var identiske). … Log-rangstatistikken har frihedsgrader lig med k-1, hvor k repræsenterer antallet af sammenligningsgrupper.

Er Kaplan Meier en log-rangtest?

Kaplan–Meier giver en metode til at estimere overlevelseskurven, log-rangtesten giver en statistisk sammenligning af to grupper, og Cox's proportionale faremodel tillader at inkludere yderligere kovariater.

Hvad betyder log rang p-værdi?

Lograngtesten er en statistisk test, der bruges til at sammenligne overlevelsestiderne mellem to behandlingsgrupper. … Det traditionelle signifikansniveau for statistisk hypotesetestning er 0,05 (det vil sige 5%), hvilket kaldes det kritiske signifikansniveau. 5 Den resulterende P-værdi for log-rangtesten var 0,003

Anbefalede: