Logo da.boatexistence.com

Hvem brugte terza rima?

Indholdsfortegnelse:

Hvem brugte terza rima?
Hvem brugte terza rima?

Video: Hvem brugte terza rima?

Video: Hvem brugte terza rima?
Video: 3 ИСПАНИЯНЫҢ ҮЗДІК ТАҒАМЫ / СЭНДВИЧТЕР ПИНЧО / ПАЕЛЛА / КРЕМ КАТАЛАНА, SUB ENG. 2024, Kan
Anonim

En italiensk strofeform, især brugt af Dante Alighieri i Commedia (Den guddommelige komedie), bestående af tercetter med indvævede rim (ABA BCB DED EFE, og så videre).

Hvem bruger terza rima?

Selv om terza rima er en ufleksibel og streng strofe, er den blevet brugt med succes af en række digtere, herunder Boccaccio (Amorosa Visione), Petrarch (I Trionfi), Chaucer ("Complaint to His Lady") og flere engelske renæssancedigtere.

Hvem brugte terza rima først?

Dante, i sin guddommelige komedie (skrevet ca. 1310–14), var den første, der brugte terza rima til et langt digt, selvom en lignende form tidligere var blevet brugt af troubadourerne.

Hvorfor bruges terza rima?

Terza rima er en udfordrende form for en digter, og den blev ikke almindelig i århundredet efter dens opfindelse. Formen er især udfordrende i sprog, der i sagens natur er mindre rige på rim end italiensk. Terza rima kan give verset effekten af rim, der strømmer fortællingen frem.

Hvem introducerede ottava rima på engelsk?

Oprindeligt en italiensk strofe på otte linjer med 11 stavelser med et rimskema på ABABABCC. Sir Thomas Wyatt introducerede formen på engelsk, og Lord Byron tilpassede den til en linje med 10 stavelser til hans håne-epos Don Juan.

Anbefalede: