Logo da.boatexistence.com

Hvem er metacentrisk kromosom?

Indholdsfortegnelse:

Hvem er metacentrisk kromosom?
Hvem er metacentrisk kromosom?

Video: Hvem er metacentrisk kromosom?

Video: Hvem er metacentrisk kromosom?
Video: СКРЫТАЯ ИСТОРИЯ ЧЕЛОВЕЧЕСТВА - (НеизученныйX) Бен Ван Керквик #История 2024, Kan
Anonim

Et metacentrisk kromosom er et kromosom, hvis centromer er centr alt placeret Som et resultat er de kromosomale arme (dvs. p- og q-arme) næsten lige lange. Et metacentrisk kromosom ville have X-formen. Et kromosom med lidt ulige kromosomal armlængde omtales som submetacentrisk kromosom.

Hvad betyder metacentrisk kromosom?

n. Et kromosom med en centr alt placeret centromer, der deler kromosomet i to arme, der har omtrent samme længde.

Hvilke kromosomer er metacentriske hos mennesker?

Metacentrisk. Det er X-formede kromosomer, med centromeren i midten, så kromosomernes to arme er næsten lige store. Et kromosom er metacentrisk, hvis dets to arme er nogenlunde lige lange. I en normal menneskelig karyotype betragtes fem kromosomer som metacentriske: 1, 3, 16, 19, 20.

Hvad er metacentrisk kromosom klasse 11?

(i) Metacentrisk kromosom

De kromosomer, hvor centromeren er til stede i midten og deler kromosomet i to lige store arme er kendt som et metacentrisk kromosom. Under anafase ser de V-formede ud.

Hvad er metacentrisk og submetacentrisk?

Metacentriske kromosomer er dem, der har centromeren placeret i midten af kromosomet. … Submetacentriske kromosomer er de kromosomer, hvori centromeren er placeret lidt væk fra midten Denne type kromosomer er således sammensat af en kort p-arm og en længere q-arm.

Anbefalede: