Logo da.boatexistence.com

Hvad gør telocentrisk kromosom?

Indholdsfortegnelse:

Hvad gør telocentrisk kromosom?
Hvad gør telocentrisk kromosom?

Video: Hvad gør telocentrisk kromosom?

Video: Hvad gør telocentrisk kromosom?
Video: DNA og kromosom opbygning 2024, Kan
Anonim

Et telocentrisk kromosom er et kromosom, hvis centromer er placeret i den ene ende Centromeren er placeret meget tæt på enden af kromosomet, som p-armene ikke ville, eller knap nok, være synlig. Et kromosom, der har en centromer tættere på enden end midten, beskrives som subtelocentrisk.

Hvad er funktionen af telocentrisk kromosom?

maderaspatensis de seks par telocentriske kromosomer viser en regelmæssig adskillelse under meiose Enderne af disse stavformede kromosomer findes projiceret mod polerne under mitotisk anafase. Disse er tegn på tilstedeværelsen af en funktionel centromer ved deres terminale ender.

Hvad er en telocentric?

: har centromeren termin alt placeret, så der kun er én kromosomarm et telocentrisk kromosom.

Hvad er telocentrisk og metacentrisk kromosom?

Kromosomer med centromerer placeret synligt off-center kaldes submetacentriske. Akrocentriske og telocentriske kromosomer har centromerer placeret henholdsvis meget nær og for enden af kromosomet. I tilfælde af telocentrics er centromeren i enden af kromosomet, der støder op til telomeren.

Hvad er forskellen mellem Acrocentric og Telocentric?

Et telocentrisk og et akrocentrisk kromosom adskiller sig fra hinanden baseret på positionen af centromeren De telocentriske kromosomer er til stede i enden eller terminalen af kromosomerne, mens det akrocentriske kromosom er til stede mellem centrum og terminalen, som er i underterminalpositionen.

Anbefalede: