Logo da.boatexistence.com

Hvordan finder du subsolar-punktet?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan finder du subsolar-punktet?
Hvordan finder du subsolar-punktet?

Video: Hvordan finder du subsolar-punktet?

Video: Hvordan finder du subsolar-punktet?
Video: Hvordan finder du os? 2024, Kan
Anonim

Jordens sydlige halvkugle hælder mod Solen, og solens stråler er vinkelret på jordens overflade ved 23,5 grader syd. Dette er det subsolare punkt: Solen er direkte over hovedet ved middagstid på denne breddegrad.

Hvad er Subsolar-placering?

Det subsolare punkt på en planet er det punkt, hvor dens sol opfattes som værende direkte over hovedet (i zenit); det vil sige, hvor solens stråler rammer planeten nøjagtigt vinkelret på dens overflade. Det kan også betyde det punkt, der er tættest på solen på et astronomisk objekt, selvom solen måske ikke er synlig.

Hvor er det undermåneske punkt?

Til ethvert øjeblik er Jordens SUB-MÅNEPUNKT punktet på vores jordklode "direkte under Månen." Udtrykt på en anden måde er det "hvor Månen vises direkte over hovedet." Dette punkt skifter altid rundt om kloden én gang om dagen.

Hvor er det subsolare punkt på efterårsjævndøgn?

De punkter, vi bruger til at definere vores årstider, er, når subsolar-punktet er på ækvator, og bevæger sig mod nord, kaldet forårsjævndøgn, når subsolar point er så langt mod nord, som det kommer, kaldet sommersolhverv, når subsolar punkt er på ækvator bevæger sig sydpå, kaldet efterårsjævndøgn, og når …

Hvordan finder du subsolar-punktet?

Det subsolare punkt, eller det sted på Jorden, hvor Solen er direkte over hovedet ved solmiddag, kan bestemmes ud fra retningerne i fig. 1. Solens deklination vil være breddegraden af subsolar. punkt. Find to linjer på kloden, hvor solens lys ender

Anbefalede: