Logo da.boatexistence.com

Hvor stor er bialystok?

Indholdsfortegnelse:

Hvor stor er bialystok?
Hvor stor er bialystok?

Video: Hvor stor er bialystok?

Video: Hvor stor er bialystok?
Video: Секретная функция обычного ножа! Таких полезных советов еще никто не видел! 2024, Kan
Anonim

Białystok er den største by i det nordøstlige Polen og hovedstaden i Podlaskie Voivodeship. Det er den tiende-største by i Polen, næststørste i forhold til befolkningstæthed og trettende i areal. Białystok ligger i Białystok-højlandet på Podlachian-sletten ved bredden af Biała-floden.

Hvad er Bialystok kendt for?

Den gotiske katedral i Łomża er kendt for stjernehvælvingen over dens skib og sølvreliefferne over alteret. Det vigtigste kulturelle centrum i Podlaskie er Białystok, kendt for barokpaladset bygget der af Branicki-familien i midten af det 18. århundrede.

Hvornår blev Bialystok til Polen?

Med grænseaftalen mellem Polen og USSR af 16. august 1945 blev Białystok med det omkringliggende område videregivet til Folkerepublikken Polen.

Hvorfor annekterede Tyskland Bialystok?

Som Bialystok-distriktet var området under tysk styre fra 1941 til 1944 uden nogensinde at blive formelt indlemmet i det tyske rige. … Distriktet blev etableret på grund af dets opfattede militære betydning som et brohoved på den fjerneste bred af Memel.

Hvad betyder Podlaski?

Voivodskabet har fået sit navn fra den historiske region i Polen kaldet Podlasie. … Derfor ville pod Lachem betyde " nær polakkerne", "langs grænsen til Polen". Det historiske litauiske navn på regionen, Palenkė, har præcis denne betydning.

Anbefalede: