Logo da.boatexistence.com

Hvordan detekterer man cirkulært polariseret lys?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan detekterer man cirkulært polariseret lys?
Hvordan detekterer man cirkulært polariseret lys?
Anonim

Cirkulært polariseret lys: Lysstrålen får lov at falde på et Nicol-prisme. Hvis intensiteten af det udsendte lys forbliver den samme ved rotation af Nicol-prisme, så er lyset enten cirkulært polariseret eller upolariseret.

Hvordan ved du, om lys er cirkulært polariseret?

Hvis lys er sammensat af to plane bølger med samme amplitude, men med en faseforskel på 90°, siges lyset at være cirkulært polariseret. Hvis du kunne se spidsen af den elektriske feltvektor, ser den ud til at bevæge sig i en cirkel, da den nærmede sig dig. … Hvis med uret, så venstre-cirkulært polariseret lys.

Hvordan finder du cirkulær polarisering?

Cirkulært polariseret lys kan konverteres til lineært polariseret lys ved at føre det gennem en kvartbølgeplade. Passerer lineært polariseret lys gennem en kvartbølgeplade med dens akser i 45° i forhold til dens polarisationsakse, konverteres det til cirkulær polarisering.

Hvordan bestemmer du håndhævelsen af et elliptisk polariseret lys?

Hvis begge komponenter har samme størrelse, og faseforskydningen af y-komponenten i forhold til x-komponenten er +π/2 eller -π/2, er lyset cirkulært polariseret. tegnet for faseforskellen bestemmer rotationens håndhævelse.

Hvad er venstrehåndspolarisering?

Cirkulær polarisering af en elektromagnetisk bølge, hvor den elektriske feltvektor roterer i en mod uret, set af en observatør, der ser i bølgens udbredelsesretning. Synonym venstre cirkulær polarisering.

Anbefalede: