Kan du teste dao-niveauer?

Indholdsfortegnelse:

Kan du teste dao-niveauer?
Kan du teste dao-niveauer?

Video: Kan du teste dao-niveauer?

Video: Kan du teste dao-niveauer?
Video: Clash-A-Rama: Archer Departure (Season Finale) Clash of Clans 2024, Oktober
Anonim

DAO-enzymtesten er en ny diagnostisk test til at måle niveauet af DAO-enzymet. 95 % af patienter med migræne har nedsat DAO-aktivitet, og i 49 % af tilfældene viser patienter med migræne et meget begrænset aktivitetsniveau af DAO-enzymet.

Hvordan tester du for DAO-mangel?

Til diagnosticering af de forskellige patologier og syndromer forårsaget af DAO-mangel kan der udføres en undersøgelse af molekylær genetik af diaminoxidaseaktivitet (DAO) (AOC1-V) og/eller an in vitro diagnostisk test til måling af aktivitetsniveauet af enzymet DAO i plasma

Kan du blive testet for histaminintolerance?

Der er i øjeblikket ingen dokumenterede test til at diagnosticere histaminintolerance. Det er muligt at måle blodets DAO-aktivitet (et af enzymerne nævnt ovenfor) og histaminniveauer. Disse resultater ser ikke ud til at korrelere med symptomer.

Hvad øger DAO-enzymet?

Nogle forskning tyder også på, at et tilstrækkeligt indtag af sunde fedtstoffer og andre næringsstoffer - som fosfor, zink, magnesium, jern og vitamin B12 - kan spille en rolle i at forbedre DAO aktivitet (6). At spise hovedsagelig mad med lavt histaminindhold kan reducere eksponeringen for histamin og sænke dets ophobning i din krop.

Hvordan kan jeg tjekke mit histaminniveau?

Din læge kan også tage en blodprøve for at analysere, om du har en DAO-mangel. En anden måde at diagnosticere histaminintolerance på er gennem en priktest. En undersøgelse fra 2011 undersøgte effektiviteten af en priktest til at diagnosticere histaminintolerance.

Anbefalede: