Logo da.boatexistence.com

Var St. Augustine en filosof?

Indholdsfortegnelse:

Var St. Augustine en filosof?
Var St. Augustine en filosof?

Video: Var St. Augustine en filosof?

Video: Var St. Augustine en filosof?
Video: PHILOSOPHY - Augustine 2024, Kan
Anonim

Augustine var måske den største kristne filosof i antikken og helt sikkert den, der udøvede den dybeste og mest varige indflydelse. På grund af sin betydning for middelalderens filosofiske tradition er han ofte opført som den første middelalderfilosof. …

Er St. Augustin en gammel filosof?

Augustine (354-430 e.v.t.) St. Augustine er en filosof fra det fjerde århundrede, hvis banebrydende filosofi infunderede den kristne doktrin med neoplatonisme. Han er berømt for at være en uforlignelig katolsk teolog og for sine agnostiske bidrag til vestlig filosofi.

Hvordan gjorde Platon Augustin til filosof?

Augustins neoplatonisme

Platons metafysik og epistemologi formede Augustins forståelse af Gud som en kilde til absolut godhed og sandhedDenne idé afspejlede Platons tænkende idé om "former". For Platon er enhver enhed i verden en repræsentation af en perfekt idé om den entitet.

Hvad var Augustins teori?

Augustines teori

Augustine mente, at menneskeheden oprindeligt var perfekt ("menneskets natur blev til at begynde med skabt fejlfri og uden nogen synd"), udødelig og velsignet med mange talenter, men at Adam og Eva var ulydige mod Gud og introducerede synd og død til verden.

Hvad er Sankt Augustins moralfilosofi?

Det ultimative mål forbliver lykke, som i græsk etik, men Augustin opfattede lykke som en forening af sjælen med Gud, efter at kroppen er død. Det var derfor gennem Augustin, at kristendommen modtog det platoniske tema om den relative underlegenhed af kropslige fornøjelser.

Anbefalede: