Logo da.boatexistence.com

Hvem er intuitionismens filosof i etik?

Indholdsfortegnelse:

Hvem er intuitionismens filosof i etik?
Hvem er intuitionismens filosof i etik?

Video: Hvem er intuitionismens filosof i etik?

Video: Hvem er intuitionismens filosof i etik?
Video: Hvem Er Hun 2024, Juli
Anonim

Med andre ord, hvad der er rigtigt eller forkert, anses af etiske intuitionister for at være indlysende i naturen og kan ikke kendes gennem menneskelig erfaring. Ideen blev populariseret af den amerikanske filosof Michael Huemer i hans bog fra 2005 Ethical Intuitionism.

Hvem skabte intuitionismen?

En førende britisk intuitionist var Cambridge-filosoffen G E Moore (1873-1954), der redegjorde for sine ideer i bogen Principia Ethica fra 1902.

Hvad er intuitionismens filosofi?

Intuitionisme er filosofien om, at grundlæggende moral er kendt intuitivt. Intuitionismen har tre hovedoverbevisninger: at objektive moralske sandheder eksisterer, at de ikke kan defineres i enklere termer, og at vi kan lære moralske sandheder gennem intuition.

Hvad er Moores intuitionisme?

I modsætning til deontologiske intuitionister, der bruger intuitioner til at evaluere moralen af en given handling, står Moores "førsteklasses" intuitioner alene som autonome og hævder ikke, at en bestemt handling er rigtig (Moore §5). Hovedspørgsmålene i Moores intuitionisme kredser om den selvindlysende karakter af hans moralske sandheder.

Var Kant en intuitionist?

A Kantian Intuitionism

Kant og andre systematiske filosoffer, der har udført moralfilosofi i stor stil, har haft for lidt tro på intuitive enestående moralsk dømmekraft; Ross og andre intuitionister har haft for lidt tro på omfattende mor alteori.

Anbefalede: