Logo da.boatexistence.com

Er det slemt at have en unedstigen testikel?

Indholdsfortegnelse:

Er det slemt at have en unedstigen testikel?
Er det slemt at have en unedstigen testikel?

Video: Er det slemt at have en unedstigen testikel?

Video: Er det slemt at have en unedstigen testikel?
Video: МЯСО НА УЖИН! Баранина 21 кг, приготовленная на костре. ENG SUB. Жизнь в деревне. Рецепты 2024, Kan
Anonim

Hvis testiklerne ikke falder ned i pungen, fungerer de muligvis ikke norm alt og producerer sunde sædceller. Dette kan føre til infertilitet senere i livet. Mænd født med ikke-nedsænkede testikler har også en højere risiko for testikelkræft i voksenalderen.

Hvad sker der, hvis du har en unedstigen testikel?

En ikke-nedsænket testikel er mere tilbøjelig til at danne en tumor end en norm alt nedsænket testikel Den ikke-nedsænkede testikel kan have større risiko for skade eller testikeltorsion. En asymmetrisk eller tom pung kan forårsage en dreng bekymring og forlegenhed. Nogle gange udvikler drenge med ikke-nedsænkede testikler lyskebrok.

Er det nødvendigt at fjerne ikke-nedsænket testikel?

Når testiklerne ikke falder inden for de første par måneder, er tilstanden kendt som kryptorkisme. En læge vil sandsynligvis anbefale operation for at korrigere placeringen af testiklen, der ikke er faldet ned i pungen. Denne procedure kaldes orchiopexy eller orchidopexy

Kan du leve med unedstigen testikel?

Norm alt kan folk leve med kun ét af disse organer, mens de opretholder et sundt, norm alt liv. Testikler er ikke anderledes. Men det er stadig vigtigt regelmæssigt at følge op med en læge, især hvis du har en ikke-nedsænket testikel.

Er det slemt, hvis dine bolde ikke falder?

Testikler, der ikke falder ned i pungen virker ikke norm alt. Jo længere testiklerne er for varme, jo mindre er chancerne for, at sæden i den testikel modnes norm alt. Dette kan være en årsag til infertilitet, især når begge testikler er påvirket.

Anbefalede: