Logo da.boatexistence.com

Er unedstigen testikel medfødt?

Indholdsfortegnelse:

Er unedstigen testikel medfødt?
Er unedstigen testikel medfødt?

Video: Er unedstigen testikel medfødt?

Video: Er unedstigen testikel medfødt?
Video: Cryptorchidism (Undescended Testicle) 2024, Kan
Anonim

Cryptorchidism er den mest almindelige medfødte abnormitet i genitourinary-kanalen [1]. De fleste kryptorkide testikler er ikke-nedstammede, men nogle er fraværende (på grund af agenesis eller atrofi).

Er unedstigen testikel medfødt?

Unedsænkede testikler, også kendt som kryptorkisme, er en ret almindelig og norm alt smertefri medfødt tilstand, hvor den ene eller begge en babys testikler (testikler) ikke har bevæget sig i den rigtige position. En til 2 procent af mandlige spædbørn er berørt.

Er kryptorkisme genetisk?

Cryptorchidism er en almindelig medfødt anomali, der viser familiær clustering og øget forekomst hos førstegradsslægtninge, hvilket tyder på, at genetiske faktorer bidrager til ætiologien. Dyremodeller og nogle menneskelige data tyder på, at miljøeksponeringer også kan bidrage til risiko.

Kan en mand få børn med en unedstigen testikel?

Mænd med én unedstigen testikel kan stadig få børn, men deres fertilitet er omtrent det halve lavere end norm alt. Hvis de bliver opereret for at rette det, især når de er yngre, er deres fertilitet omtrent den samme, som hvis de aldrig havde et problem.

Hvad er risikoen for en unedstigen testikel?

En ikke-nedsænket testikel øger risikoen for infertilitet (ikke at kunne få børn), testikelkræft, brok og testikeltorsion (vridning). En tom pung kan også forårsage betydelig psykologisk stress, når drengen bliver ældre. Af disse grunde er tidlig behandling meget vigtig.

Anbefalede: