Hvor er pasargadae placeret?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er pasargadae placeret?
Hvor er pasargadae placeret?

Video: Hvor er pasargadae placeret?

Video: Hvor er pasargadae placeret?
Video: Ancient Places Of Iran -گوشه ای از تاریخ ایران باستان 2024, September
Anonim

Pasargadae var hovedstaden i det Achaemenidiske Rige under Kyros den Store, som beordrede dets konstruktion og placeringen af hans grav. I dag er det et arkæologisk område og et af Irans UNESCOs verdensarvssteder, omkring 90 kilometer nordøst for den moderne by Shiraz.

Hvor er Pasargadae i dag?

Den første hovedstad i Achaemenid-riget, Pasargadae ligger i ruiner 40 kilometer fra Persepolis, i den nuværende- dages Fars-provins i Iran.

Hvilket land ligger Pasargadae i?

Pasargadae, persisk Pāsārgād, første dynastiske hovedstad i det persiske Achaemenian-dynasti, beliggende på en slette nordøst for Persepolis i det sydvestlige Iran.

Hvem byggede Pasargadae?

Pasargadae var den første dynastiske hovedstad i Achaemenid-riget, grundlagt af Cyrus II den Store, i Pars, persernes hjemland, i det 6. århundrede f. Kr.

Hvem boede i Pasargadae?

Pasargadae var en af de ældste residenser for de Achaemenidiske konger, grundlagt af Kyros den Store (r. 559-530). Det lignede en park på 2x3 km, hvor flere monumentale bygninger var at se. Ifølge den romerske geograf Strabo af Amasia blev paladset Pasargadae bygget på det sted, hvor kong Kyros (r.)

Anbefalede: