Logo da.boatexistence.com

Er lurgan katolsk eller protestantisk?

Indholdsfortegnelse:

Er lurgan katolsk eller protestantisk?
Er lurgan katolsk eller protestantisk?

Video: Er lurgan katolsk eller protestantisk?

Video: Er lurgan katolsk eller protestantisk?
Video: They Don't Teach These Words in Beginner German Classes! German Words Foreign Families Need to Know 2024, Kan
Anonim

I dag er Lurgan en for det meste stille by med omkring femogtredive tusinde indbyggere, splittet mellem protestanter og katolikker.

Hvilken religion er Lurgan?

På dagen for den sidste folketælling (27. marts 2011) var den samlede befolkning i disse afdelinger 25.093. Af denne befolkning: 62,2% var fra en katolsk baggrund, og 33,7 % var fra protestantisk eller anden kristen baggrund.

Er Craigavon katolsk eller protestantisk?

Craigavon har faktisk det sjette højeste antal katolikker i Nordirland. Tallene, der er offentliggjort af Northern Ireland Statistics and Research Agency, viser, at der er 45,94 % katolikker og 48,04 %, der beskriver sig selv som protestanter og andre kristne (inklusive kristne).

Er Armagh katolsk eller protestantisk?

County Armagh er i øjeblikket et af fire amter i Nordirland, der har et flertal af befolkningen med en katolsk baggrund ifølge folketællingen fra 2011.

Hvilke dele af Belfast er katolske?

Som du kan se, er vest Belfast hovedsageligt katolsk, i de fleste områder over 90 %. I mange år udvidede den katolske befolkning sig mod sydvest, men i de senere år er den begyndt at udvide sig omkring Shankill og ind i det nordlige Belfast. Den østlige del af byen er overvejende protestantisk, typisk 90 % eller mere.

Anbefalede: