Hvor kommer ordet hendiadys fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kommer ordet hendiadys fra?
Hvor kommer ordet hendiadys fra?

Video: Hvor kommer ordet hendiadys fra?

Video: Hvor kommer ordet hendiadys fra?
Video: Hvor kommer ordet Skandinavia fra? Hyggelig prat sammen med Axel Järvengren Johansson 2024, September
Anonim

Hendiadys (udtales 'hen-DIE-a-DIZ') er fra den græske betydning, der bogstaveligt t alt betyder 'en-til-to'. Forenklet sagt er hendiadys en talemåde, hvor en idé udtrykkes af to 'substantiver' (specifikt navneord eller adjektiver).

Hvad er hendiadys på latin?

Hendiadys er en talemåde, mere korrekt en syntaksfigur, hvor en sætning, der norm alt udgøres af et substantiv og et modificerende adjektiv, konverteres til et, der involverer to navneord, der er forbundet ved en konjunktion, norm alt 'og'.

Hvad er hendiadys i Bibelen?

I Klagesangene 2:9 siger hebraisk ibbad v'shibar, bogstaveligt oversat som "ødelagt og ødelagt", men udtrykket betyder "fuldstændig ødelagt". I Esajas 4:5 er sætningen bogstaveligt oversat som en sky om dagen, og røg bliver nogle gange fortolket som en hendiadys, der betyder " en sky af røg om dagen ".

Hvad er flertallet af hendiadys?

hendiadys (flertal hendiadyses) (retorik) En talemåde, der bruges til at fremhæve, hvor to ord kombineret af og bruges til at udtrykke en enkelt kompleks idé.

Hvad er et eksempel på Asyndeton?

Asyndeton er en skrivestil, hvor konjunktioner er udeladt i en række ord, sætninger eller sætninger. Det bruges til at forkorte en sætning og fokusere på dens betydning. For eksempel, Julius Cæsar, der udelader ordet "og" mellem sætningerne "Jeg kom. Jeg så. Jeg sejrede" hævderstyrken i hans sejr.

Anbefalede: