Logo da.boatexistence.com

Hvilke streptokokker er involveret i udviklingen af tandkaries?

Indholdsfortegnelse:

Hvilke streptokokker er involveret i udviklingen af tandkaries?
Hvilke streptokokker er involveret i udviklingen af tandkaries?

Video: Hvilke streptokokker er involveret i udviklingen af tandkaries?

Video: Hvilke streptokokker er involveret i udviklingen af tandkaries?
Video: TIDLIG BARN CARIES I PÆDIATRISK TANDLÆG BABYFLASKE CARIES 2024, Kan
Anonim

Ud af de syv arter af mutans streptokokker gruppe, S. mutans og S. sobrinus er oftest blevet impliceret i patogenesen af dental caries [9]. Sammenhængen mellem disse to arter og karies er blevet vurderet i mange undersøgelser, og der er rapporteret om en enorm variation.

Hvilke streptokokker er involveret i udviklingen af caries?

De almindelige hovedsyndere forbundet med caries er to arter fra mutans streptokokker-gruppen, Streptococcus mutans og Streptococcus sobrinus, men andre organismer kan også være involveret i processen, som f.eks. caries aktive forsøgspersoner er blevet identificeret, som ikke huser S.mutans eller S. sobrinus.

Hvad er orale streptokokker?

Orale streptokokker producerer et arsenal af klæbende molekyler, der giver dem mulighed for effektivt at kolonisere forskellige væv i munden. De har også en bemærkelsesværdig evne til at metabolisere kulhydrater via fermentering og derved generere syrer som biprodukter.

Hvor mange arter af Streptococcus findes der?

INTRODUKTION. Streptococcus arter refererer til de gram-positive streptokokker, der ikke er pneumokokker. Der er nu cirka 50 arter af streptokokker, men kun fem forårsager sygdom hos mennesker.

Hvad er forskellene mellem beta-alfa- og gammahæmolyse?

Nøgleforskellen mellem alfa-beta- og gammahæmolyse er, at alfahæmolyse er den delvise ødelæggelse af røde blodlegemer i blodet og betahæmolyse er den fuldstændige ødelæggelse af røde blodlegemer i blodet, mens gammahæmolyse ikke involverer nogen nedbrydning af røde blodlegemer.

Anbefalede: