Logo da.boatexistence.com

Er yersinia pestis blevet udryddet?

Indholdsfortegnelse:

Er yersinia pestis blevet udryddet?
Er yersinia pestis blevet udryddet?

Video: Er yersinia pestis blevet udryddet?

Video: Er yersinia pestis blevet udryddet?
Video: Уже не вымерший 2024, April
Anonim

Men sygdommen er ikke blevet sendt til historiens skraldespand. Det er endemisk i Madagaskar, Den Demokratiske Republik Congo og Peru. Hvad der måske er mere overraskende er, at det stadig dræber folk i USA.

Er Yersinia pestis uddød?

Ved at bruge en teknik til at udvinde gammelt DNA har forskere fundet ud af, at den form for Yersinia pestis, der forårsagede Den Sorte Død i middelalderens Europa, kan være uddød, ifølge en ny undersøgelse. i dag (29. august) i PNAS. Den nye tilgang kunne hjælpe forskere med at forstå, hvorfor den pandemi var så dødbringende.

Er pest udryddet fra verden?

Det er praktisk t alt blevet udryddet i den udviklede verden, men ifølge WHO var der 783 rapporterede tilfælde og 126 dødsfald forårsaget af pesten på verdensplan i 2013. På Madagaskar, byldepest har dræbt 71 mennesker og inficeret 263 siden september.

Hvornår var det sidste udbrud af Yersinia pestis?

Den sidste urbane pestepidemi i USA fandt sted i Los Angeles fra 1924 til 1925. Pesten spredte sig derefter fra byrotter til landlige gnaverarter og blev forankret i mange områder i det vestlige USA.

Er byllepest dødelig i dag?

Kendt som den sorte død i middelalderen, i dag forekommer pest hos færre end 5.000 mennesker om året på verdensplan. Det kan være dødeligt, hvis det ikke behandles omgående med antibiotika.

Anbefalede: