Hvorfor er græsfodret kød så dyrt?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er græsfodret kød så dyrt?
Hvorfor er græsfodret kød så dyrt?

Video: Hvorfor er græsfodret kød så dyrt?

Video: Hvorfor er græsfodret kød så dyrt?
Video: New Fascinating Research on Grass-Fed Beef 2024, September
Anonim

græsfodret oksekød, som er et produkt af køer, der har brugt hele deres liv på at græsse på græs, kan koste så meget som $4 mere pr. pund Det er fordi det tager længere tid før græsfodret kvæg for at nå deres forarbejdningsvægt på al-græsfoder. At opdrætte oksekød på denne måde, selvom det er mere bæredygtigt, er dyrere for landmanden.

Er græsfodret kød virkelig det værd?

Ud over at være fyldt med B-vitaminer, har græsfodret oksekød vist sig at være højere i vitamin A, E og andre antioxidanter sammenlignet med kornfodret oksekød. Græsfodret oksekød har betydeligt lavere niveauer af mættet fedt sammenlignet med kornfodret oksekød.

Hvorfor er græsfodret oksekød billigere end kornfodret?

Grunden til, at græsfodret oksekød er dyrere, har at gøre med oksekødsproducenternes fortjenstmargen: Det kan tage en landmand op til et år længere (og et ekstra års værdi af mad, pleje og arbejde) for at få et græsfodret dyr til at nå slagtevægten end for et konventionelt opdrættet dyr.

Er græsfodret oksekød virkelig bedre?

Forenklet sagt, græsfodret oksekød er et sundere valg end kornfodret. Oksekød fra græsfodrede køer er højere i mange sunde næringsstoffer end oksekød fra kornfodrede køer.

Hvad er det store ved græsfodret oksekød?

I og for sig er der intet dårligt eller skadeligt ved efterbehandling af korn, men det ændrer kødets sammensætning og smag. For eksempel har græsfodret oksekød en tendens til at være betydeligt slankere end kornbehandlet, med mindre fedtmarmorering og en mørkere farve.

Anbefalede: