Logo da.boatexistence.com

Hvor er oversættelsen udført?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er oversættelsen udført?
Hvor er oversættelsen udført?

Video: Hvor er oversættelsen udført?

Video: Hvor er oversættelsen udført?
Video: Bodil Jørgensen - arbejdsløs cand.ding.dong 2024, Kan
Anonim

Oversættelsen finder sted på ribosomer-komplekse partikler i cellen, der indeholder RNA og protein. I prokaryoter (organismer, der mangler en kerne) indlæses ribosomerne på mRNA'et, mens transkriptionen stadig er i gang.

Hvor udføres transskriptionen?

Transskription finder sted in the nucleus. Den bruger DNA som skabelon til at lave et RNA (mRNA) molekyle. Under transkriptionen laves en streng af mRNA, der er komplementær til en streng af DNA.

Hvor finder oversættelsen sted?

Oversættelse forekommer i en struktur kaldet ribosomet, som er en fabrik til syntese af proteiner. Ribosomet har en lille og en stor underenhed og er et komplekst molekyle sammensat af flere ribosomale RNA-molekyler og en række proteiner.

Hvordan udføres oversættelsen?

Proteinsyntese opnås gennem en proces kaldet oversættelse. Efter DNA er transskriberet til et messenger-RNA (mRNA)-molekyle under transkription, skal mRNA'et translateres for at producere et protein. I translation arbejder mRNA sammen med transfer-RNA (tRNA) og ribosomer sammen om at producere proteiner.

Hvor er oversættelsen gennemført biologiquizlet?

I en eukaryot celle sker transkription i kernen, og translation sker i cytoplasma. Transkription og translation er rumligt og tidsmæssigt adskilt i eukaryote celler; det vil sige, at der sker transkription i kernen for at producere et præ-mRNA-molekyle.

Anbefalede: