Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev Platons timaeus skrevet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev Platons timaeus skrevet?
Hvornår blev Platons timaeus skrevet?

Video: Hvornår blev Platons timaeus skrevet?

Video: Hvornår blev Platons timaeus skrevet?
Video: On the traces of an Ancient Civilization? 🗿 What if we have been mistaken on our past? 2024, Kan
Anonim

Skrevet i det 4. århundrede f. Kr., "Timaeus &Critias" er to af Platons mere berømte historier. Betragtet som efterfølgeren til republikken spekulerer "Timaeus" om kosmologi, hvor universet som helhed er guddommeligt og styret af matematiske sandheder.

Hvornår skrev Platon Timaeus og Critias?

Den originale historie om den tabte ø Atlantis kommer til os fra to sokratiske dialoger kaldet Timaeus og Critias, begge skrevet ca. 360 fvt. af den græske filosof Platon. Tilsammen er dialogerne en festtale, forberedt af Platon til at blive fort alt på dagen for Panathenæa, til ære for gudinden Athene.

Hvornår skrev Platon sine dialoger?

Generelt betragtes de værker, der oftest henføres til Platons tidlige år, alle for at være sokratiske dialoger (skrevet fra 399 til 387).

Hvem skrev Timæus?

Timaeus af Locri (/taɪˈmiːəs/; oldgræsk: Τίμαιος ὁ Λοκρός, romaniseret: Tímaios ho Lokrós; latin: Timaeus Locrus) er en karakter i to af dialoger,sPla Timaeus og Critias. I begge optræder han som filosof af den pythagoræiske skole.

Hvorfor blev Timaeus skrevet?

Den er klemt inde mellem Sokrates' republik-lignende tale, som er kort opsummeret i begyndelsen af Timaeus (17c–19b), og Critias' tale, den ufærdige efterfølger til Timaeus, som var beregnet til at fortælle og fejre det gamle, forhistoriske Athens store sejr over Atlantis enorme militære magt …

Anbefalede: