Logo da.boatexistence.com

Hvad er lungeembolektomi?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er lungeembolektomi?
Hvad er lungeembolektomi?

Video: Hvad er lungeembolektomi?

Video: Hvad er lungeembolektomi?
Video: Pulmonary Embolism 2024, Kan
Anonim

En pulmonal trombektomi er en akut kirurgisk procedure, der bruges til at fjerne blodpropper fra lungearterierne. Mekaniske trombektomier kan være kirurgiske eller perkutane. Kirurgiske trombektomier var engang populære, men blev opgivet på grund af dårlige langsigtede resultater.

Hvordan udføres lungeembolektomi?

Lungeembolektomi under kardiopulmonal bypass er en nem procedure for hjertekirurger. Efter etableringen af total kardiopulmonal bypass åbnes lungestammen, og store pølse- formede emboli udtages fra hovedlungearterierne ved hjælp af pincet

Hvad er lungearterie-embolektomi?

Lungeembolektomi. En lungeembolektomi er den kirurgiske fjernelse af en lungeemboli, som er en blokering i en arterie i lungerne.

Hvad er kirurgisk embolektomi?

Kirurgisk embolektomi Dette involverer traditionel åben hjertekirurgi for at fjerne blodproppen fra den berørte arterie eller vene. Efter at have delt brystbenet (sternotomi), vil din kirurg åbne det berørte blodkar og fjerne blodproppen.

Hvornår bruges embolektomi?

Kirurgisk eller kateter-embolektomi udføres norm alt hos patienter med lungeemboli (dannet fra venøse emboli). Embolektomi bruges til patienter med vedvarende chok på trods af understøttende behandling, og som har en absolut kontraindikation for trombolytisk behandling.

Anbefalede: