Logo da.boatexistence.com

Formel for øvre trekantet matrix?

Indholdsfortegnelse:

Formel for øvre trekantet matrix?
Formel for øvre trekantet matrix?

Video: Formel for øvre trekantet matrix?

Video: Formel for øvre trekantet matrix?
Video: Master Every PDArray Matrix - ICT Concepts (Beginner Guide) 2024, Kan
Anonim

En matrix A=(aij)∈Fn×n kaldes øvre trekantet, hvis aij=0 for i>j.

Hvad er den øvre trekantede matrix med eksempel?

En øvre trekantet matrix er en trekantet matrix med alle elementer lig under hoveddiagonalen. Det er en kvadratisk matrix med elementet aij, hvor aij=0 for alle j < i. Eksempel på en 2×2-matrix. Bemærk: De øverste trekantede matricer er strengt taget kvadratiske matricer.

Hvilken af matricen er en øvre trekantet matrix?

I den matematiske disciplin lineær algebra er en trekantet matrix en speciel slags kvadratisk matrix. En kvadratisk matrix kaldes lavere trekantet, hvis alle indgange over hoveddiagonalen er nul. På samme måde kaldes en kvadratisk matrix øvre trekantet, hvis alle indtastninger under hoveddiagonalen er nul.

Hvad er eksemplet på trekantet matrix?

Med andre ord er en kvadratisk matrix øvre trekantet, hvis alle dens indgange under hoveddiagonalen er nul. Eksempel på en 2 × 2 øvre trekantet matrix: En kvadratisk matrix med elementerne sij=0 for j > i kaldes den nedre trekantede matrix.

Hvad er skalarmatrix med eksempel?

Den skalære matrix er en kvadratisk matrix, hvor alle de off-diagonale elementer er nul, og alle de on-diagonale elementer er ens. … For eksempel er (−300−3)=−3I2×2, (500050005)=5(100010001)=5I3 skalære matricer.

Anbefalede: