Logo da.boatexistence.com

Hvor høj bliver ruellia?

Indholdsfortegnelse:

Hvor høj bliver ruellia?
Hvor høj bliver ruellia?

Video: Hvor høj bliver ruellia?

Video: Hvor høj bliver ruellia?
Video: Episcia. Hvordan jeg tager frø fra dem. 2024, Kan
Anonim

Den vokser typisk til 3-4' høj i naturen, men til 2-3' høj i haver. Planter forgrener sig fra jorden til adskillige træbaserede stængler beklædt med aflange, lineære, pilelignende, mørkegrønne blade (til 6-12" lange og ¾" brede), der ofte er lilla farvede.

Breder Ruellia sig?

Ruellia er en aggressiv avler, spreder sig både med frø og fra dens rhizomatøse rødder til en 3 x 3 fod høj, rapporterer Plant Care Today. Denne plante anses for invasiv i mange områder, såsom Florida, hvor den er en kategori 1 invasiv art.

Hvordan beskærer du en Ruellia?

Mexicansk petunia, eller Ruellia brittoniana, er nem at passe og tager alle former for beskæring, og vender tilbage med en hævn, selvom den beskæres ned til 6 over jordenHvis det virker for drastisk, kan du simpelthen beskære de stængler, der er faldet om, for at få planten til at se mere attraktiv ud.

Hvad kan jeg plante ved siden af Ruellia?

KOMPANION OG UNDERSTUDIEPLANTER: Prøv at parre Ruellia humilis med Aster laevis, Coreopsis tripteris, Penstemon digitalis, Solidago nemoralis, Bouteloua curtipendula, Eragrostis spectabilis, Sorgariumizach nutans eller Schariumizach nutans.

Er Ruellia invasiv?

Selv om masser af gartnere har dyrket Ruellia brittoniana gennem årene, er den siden undsluppet hjemmehaver og klassificeret som en invasiv plante i ni stater, der strækker sig fra South Carolina til Texas.

Anbefalede: