Udtaler du l'et i blomme?

Indholdsfortegnelse:

Udtaler du l'et i blomme?
Udtaler du l'et i blomme?

Video: Udtaler du l'et i blomme?

Video: Udtaler du l'et i blomme?
Video: Delibes: Lakmé - Duo des fleurs (Flower Duet), Sabine Devieilhe & Marianne Crebassa 2024, Oktober
Anonim

1 svar. Dette omtales som "L-vokalisering". Tjek Wikipedia-artiklen om emnet. I min egen tale Jeg udtaler begge ord uden nogen /l/, dvs. jeg siger folk, som om det var "foke", og yolk for mig har samme udtale som yoke.

Udtaler du L hos folk?

Men "l'et" i folk, snak og gåtur plejede at blive udt alt. Nu bruger næsten alle et "w" i stedet - vi siger effektivt fowk, tawk og wawk. Denne proces kaldes velarisering.

Udtaler du L'et i mandel?

Er det eller udtales det ikke? A: " l" i "mandel" var stille indtil for ganske nylig. … Nyere standardordbøger siger, at vi nu korrekt kan udtale "mandel" enten med eller uden "l"-lyden.

Er det acceptabelt at udtale l'et i laks?

Tilsyneladende blev ordet laks for et par århundreder siden stavet samoun på det engelske sprog. … Laks var et af disse ord. På latin er ordet for fisk salmo, og L udtales. Selvom det engelske ord stavning ændrede sig fra samoun til laks, forblev udtalen den samme, gør L'et tavs.

Hvilket ord har en tavs l?

L. Det mest uanstændige af de tavse l ord er helt sikkert oberst Ordet lyder identisk med kernel, som er et hæderligt, respektfuldt stavet ord. L er også tavs i kunne, skulle, ville, såvel som i kalv og halv, og i kridt, tale, gå, og for mange mennesker i ro, palme og salme.

Anbefalede: