Logo da.boatexistence.com

Hurder panretinal fotokoagulation diabetisk retinopati?

Indholdsfortegnelse:

Hurder panretinal fotokoagulation diabetisk retinopati?
Hurder panretinal fotokoagulation diabetisk retinopati?

Video: Hurder panretinal fotokoagulation diabetisk retinopati?

Video: Hurder panretinal fotokoagulation diabetisk retinopati?
Video: Panretinal photocoagulation. Diabetic retinopathy. 2024, Kan
Anonim

Panretinal fotokoagulation (PRP) ved laserbehandling er standardindgrebet til patienter med højrisikoprogressiv diabetisk retinopati (PDR), og det har vist sig at reducere risikoen for svær synstab for øjne i risikozonen med 50%.

Hvad er den mest effektive behandling for diabetisk retinopati?

Laserbehandling virker norm alt meget godt for at forhindre synstab, hvis det er gjort, før nethinden er blevet alvorligt beskadiget. Det kan også hjælpe med makulaødem. Svær proliferativ retinopati kan behandles med en mere aggressiv laserterapi kaldet scatter (pan-retinal) fotokoagulation

Hurder laserbehandling diabetisk retinopati?

Scatter-laserkirurgi (nogle gange kaldet panretinal fotokoagulation) kan hjælpe med at behandle fremskredne tilfælde af diabetisk retinopati. Din læge vil bruge lasere til at krympe blodkar i dit øje, der forårsager synsproblemer. Du kan få denne laserbehandling hos din øjenlæge.

Hvad bruges panretinal fotokoagulation til?

Scatter (pan-retinal) fotokoagulation: Scatterbehandling bruges til at bremse væksten af nye unormale blodkar, der er udviklet over et større område af nethinden Din nethindespecialist kan evt. lav hundredvis af laserforbrændinger på nethinden for at stoppe blodkarrene i at vokse.

Kan du slippe af med diabetisk retinopati?

Mens behandling kan bremse eller stoppe udviklingen af diabetisk retinopati, det er ikke en kur Fordi diabetes er en livslang tilstand, er fremtidig nethindeskade og synstab stadig mulig. Selv efter behandling for diabetisk retinopati, har du brug for regelmæssige øjenundersøgelser. På et tidspunkt har du muligvis brug for yderligere behandling.

Anbefalede: