Logo da.boatexistence.com

Vil en ligesidet trekant danne tessel?

Indholdsfortegnelse:

Vil en ligesidet trekant danne tessel?
Vil en ligesidet trekant danne tessel?

Video: Vil en ligesidet trekant danne tessel?

Video: Vil en ligesidet trekant danne tessel?
Video: Вяжем красивую женскую кофточку - тунику крючком. Часть 1. 2024, Kan
Anonim

Nogle former kan bruges til at tesselere planet, mens andre former ikke kan. For eksempel kan en firkant eller en ligesidet trekant tessellate planet (faktisk kan enhver trekant eller parallelogram), men hvis du forsøger at dække planet med en regulær femkant, vil du finde der er ingen måde at gøre det på uden at efterlade huller.

Hvordan ved du, at en ligesidet trekant vil tesellere?

En form vil tessellate hvis dens hjørner kan have en sum på 360˚. I en ligesidet trekant er hvert toppunkt 60˚. Således kan 6 trekanter komme sammen ved hvert punkt, fordi 6×60˚=360˚. Dette forklarer også, hvorfor firkanter og sekskanter tesselerer, men andre polygoner som femkanter ikke vil.

Kan alle trekanter tessellate?

De enkleste polygoner har tre sider, så vi begynder med trekanter: Alle trekanter har tessel. … Summen af vinkler for enhver trekant er 180°. Vi bevæger os op fra trekanter og vender os til firesidede polygoner, firkanterne.

Hvilken form kan ikke bruges til at lave en tessellation?

Cirkler eller ovaler kan f.eks. ikke danne tessel. Ikke nok med at de ikke har vinkler, men man kan tydeligt se, at det er umuligt at sætte en række cirkler ved siden af hinanden uden et mellemrum. Se? Cirkler kan ikke tessellate.

Hvorfor er arealet af en ligesidet trekant?

Generelt er højden af en ligesidet trekant lig med √3 / 2 gange en side af den ligesidede trekant. Arealet af en ligesidet trekant er lig med 1/2√3s/ 2s=√3s2/4.

Anbefalede: