Logo da.boatexistence.com

Kunne en ligesidet trekant være en retvinklet trekant?

Indholdsfortegnelse:

Kunne en ligesidet trekant være en retvinklet trekant?
Kunne en ligesidet trekant være en retvinklet trekant?

Video: Kunne en ligesidet trekant være en retvinklet trekant?

Video: Kunne en ligesidet trekant være en retvinklet trekant?
Video: What is an Equilateral Triangle? | Types of Triangles | Math with Mr. J 2024, Kan
Anonim

Nej, en retvinklet trekant kan ikke være en ligesidet trekant.

Kan en ligesidet trekant være en retvinklet trekant forklare dit svar?

En ligesidet trekant kan ikke være en retvinklet trekant Dette giver mening, fordi vinklen måler i en hvilken som helst trekant, ikke kun en ligesidet trekant, lig med 180 grader. I en retvinklet trekant kan de 3 vinkler dog IKKE være kongruente. Dette skyldes, at en vinkel i en retvinklet trekant er lig med 90 grader.

Hvad er en ret ligesidet trekant?

Forklaring: En ligesidet trekant har tre kongruente sider og er også en ligekantet trekant med tre kongruente vinkler, der hver betyder 60 grader. For at finde højden opdeler vi trekanten i to specielle 30 - 60 - 90 retvinklede trekanter ved at tegne en linje fra det ene hjørne til midten af den modsatte side.

Hvad er den korteste side af en 30 60 90 trekant?

Og så videre. siden modsat 30°-vinklen er altid den mindste, fordi 30 grader er den mindste vinkel. Siden modsat 60°-vinklen vil være den midterste længde, fordi 60 grader er den mellemstore gradvinkel i denne trekant.

Hvad kaldes en 45 graders trekant?

For eksempel kan en retvinklet trekant have vinkler, der danner simple relationer, såsom 45°–45°–90°. Dette kaldes en "vinkelbaseret" retvinklet trekant. En "sidebaseret" retvinklet trekant er en, hvor længderne af siderne danner forhold mellem hele tal, såsom 3: 4: 5, eller af andre specielle tal såsom det gyldne snit.

Anbefalede: