Logo da.boatexistence.com

Hvad er en ligesidet trekant?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en ligesidet trekant?
Hvad er en ligesidet trekant?

Video: Hvad er en ligesidet trekant?

Video: Hvad er en ligesidet trekant?
Video: What is an Equilateral Triangle? | Types of Triangles | Math with Mr. J 2024, Kan
Anonim

I geometri er en ligesidet trekant en trekant, hvor alle tre sider har samme længde. I den velkendte euklidiske geometri er en ligesidet trekant også ligekantet; det vil sige, at alle tre indre vinkler også er kongruente med hinanden og hver er 60°.

Hvad er den ligesidede trekant?

En ligesidet trekant er en trekant med alle tre sider lige lange, svarende til hvad der også kunne kendes som en "regelmæssig" trekant. En ligesidet trekant er derfor et speci altilfælde af en ligebenet trekant, der ikke kun har to, men alle tre sider ens. En ligesidet trekant har også tre ens.

Hvad er et ligesidet trekanteksempel?

I geometri er en ligesidet trekant en trekant, der har alle sider lige lange. For eksempel er en trekant med dens tre sider lig med 5cm en ligesidet trekant. Da de tre sider er lige store, er de tre vinkler, modsat de lige sider, lige store.

Hvilken form har en ligesidet trekant?

En ligesidet trekant er en 3-sidet polygon (indesluttet form), hvis sider alle er kongruente (lige lange). En ligesidet trekant har også 3 kongruente vinkler, alle 60˚ i mål.

Er en ligesidet trekant 90?

Forklaring: En ligesidet trekant har alle vinkler lig med 60 grader. For en retvinklet trekant skal én vinkel være 90 grader. … Kun hvis det er en buet trekant - f.eks. på overfladen af en kugle.

Anbefalede: