Logo da.boatexistence.com

Har arealet af en ligesidet trekant?

Indholdsfortegnelse:

Har arealet af en ligesidet trekant?
Har arealet af en ligesidet trekant?

Video: Har arealet af en ligesidet trekant?

Video: Har arealet af en ligesidet trekant?
Video: Areal af en ligesidet trekant 2024, Kan
Anonim

I en ligesidet trekant er median, vinkelhalveringslinje og højde for alle sider alle ens og er symmetrilinjerne i den ligesidede trekant. Arealet af en ligesidet trekant er √3 a2/ 4. Omkredsen af en ligesidet trekant er 3a.

Hvordan finder du arealet af en ligesidet trekant?

For at beregne arealet af trekanten ganges basen (den ene side af den ligesidede trekant) og højden (den vinkelrette halveringslinje) og dividere med to.

Hvad er en formel for en ligesidet trekant?

I en ligesidet trekant er alle sider ens, og alle de indre vinkler er 60°. Så en ligesidet trekants areal kan beregnes, hvis længden af den ene side er kendt. Formlen til at beregne arealet af en ligesidet trekant er givet som Arealet af en ligesidet trekant=(√3/4) × a2 kvadratenheder

Hvordan finder du arealet af en trekant med 3 lige store sider?

Hvis en trekant har 3 lige store sider, kaldes den en ligesidet trekant. Arealet af en ligesidet trekant kan beregnes ved hjælp af formlen Area=a2(√3/4), hvor 'a' er siden af trekanten.

Hvordan finder vi arealet af en trekant?

Så arealet A af en trekant er givet ved formlen A=12bh hvor b er grundfladen og h er højden af trekanten Eksempel: Find arealet af trekanten. Arealet A af en trekant er givet ved formlen A=12bh hvor b er grundfladen og h er højden af trekanten.

Anbefalede: