Logo da.boatexistence.com

Er rationalistisk eller empiristisk?

Indholdsfortegnelse:

Er rationalistisk eller empiristisk?
Er rationalistisk eller empiristisk?

Video: Er rationalistisk eller empiristisk?

Video: Er rationalistisk eller empiristisk?
Video: Ask Me Anything with Curt Jaimungal [Part 1] 2024, Kan
Anonim

Rationalisme er troen på medfødte ideer medfødte ideer Medfødt idé. I filosofi og psykologi er en medfødt idé et begreb eller viden, som siges at være universelt for hele menneskeheden-det vil sige noget folk er født med snarere end noget folk har lært gennem erfaring. https://en.wikipedia.org › wiki › Innatisme

Innatisme - Wikipedia

grund og fradrag. Empiri er troen på sanseopfattelse, induktion, og at der ikke er nogen medfødte ideer. Med rationalisme betyder tro på medfødte ideer at have ideer, før vi bliver født. -for eksempel gennem reinkarnation.

Kan du være både rationalist og empirist?

Det er muligt at bruge både rationalisme og empiri. Faktisk er dette almindeligt både i videnskaben og i normal tænkning.

Hvad er et eksempel på rationalist?

Rationalisme er praksis med kun at tro, hvad der er baseret på fornuft. Et eksempel på rationalisme er ikke at tro på det overnaturlige. … Tillid til fornuften som den bedste guide til tro og handling.

Hvad er rationalistisk synspunkt?

Rationalisme, i vestlig filosofi, synet, der betragter fornuften som den vigtigste kilde og test af viden. Med den opfattelse, at virkeligheden i sig selv har en iboende logisk struktur, hævder rationalisten, at der eksisterer en klasse af sandheder, som intellektet kan fatte direkte.

Tror rationalister på Gud?

Rationalisme er en tilgang til livet baseret på fornuft og beviser. De fleste rationalister er dog enige om, at: … Der er ingen beviser for nogen vilkårlig overnaturlig autoritet, f.eks. Gud eller guder.

Anbefalede: