Logo da.boatexistence.com

Skal du faste for et hepatisk panel?

Indholdsfortegnelse:

Skal du faste for et hepatisk panel?
Skal du faste for et hepatisk panel?

Video: Skal du faste for et hepatisk panel?

Video: Skal du faste for et hepatisk panel?
Video: Car CAMPING in EV - HUGE Tent - Pizza 2024, Kan
Anonim

Forberedelse. Selvom leverfunktionspanelet kan udføres uden nogen forberedelse, er det mere nøjagtigt, når det udføres efter faste. Dit barn kan blive bedt om at stoppe med at spise og drikke i 10 til 12 timer før denne blodprøve.

faster du til blodprøve fra leverpanelet?

For eksempel er målinger af nyre-, lever- og skjoldbruskkirtelfunktion samt blodtal ikke påvirket af faste. Men faste er påkrævet før almindeligt bestilte test for glukose (blodsukker) og triglycerider (en del af kolesterol- eller lipidpanelet) for at få nøjagtige resultater.

Skal leverfunktionstest udføres på tom mave?

De fleste andre blodprøver, såsom hæmoglobinniveauer, nyrefunktion, leverfunktion, skjoldbruskkirtelhormoner, natrium- og kaliumniveauer behøves ikke tages på tom mave, fordi de skift ikke før eller efter måltider i nogen meningsfuld grad.

Kan spise før en blodprøve påvirke leverenzymer?

En gamma-glutamyl transferase (GGT) test hjælper med at diagnosticere leversygdom. GGT er et enzym i leveren, der hjælper den med at virke effektivt. Spisning påvirker ikke GGT-niveauet, men det kan det at drikke alkohol og ryge. Personer, der får denne test, bliver bedt om ikke at indtage alkohol eller ryge i 24 timer før testen.

Hvilket blodarbejde kræver faste?

Hvilke typer blodprøver kræver faste? Glukosetest, der kontrollerer blodsukkerniveauer og test, der bestemmer dit kolesterol-, triglycerider- og high-density lipoprotein (HDL) niveauer kræver norm alt faste. Andre laboratorieprøver kan kræve faste, og derfor bør du spørge din læge.

Anbefalede: