Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev yuppier født?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev yuppier født?
Hvornår blev yuppier født?

Video: Hvornår blev yuppier født?

Video: Hvornår blev yuppier født?
Video: Mcdonalds Idioten 2024, Kan
Anonim

Yuppie, forkortelse for "young urban professional" eller "young upwardly-mobile professional", er et udtryk, der blev opfundet i begyndelsen af 1980'erne for en ung professionel person, der arbejder i en by.

Hvilken alder er yuppier?

Begrebet refererer til unge mellem 16 og 24 år, og finder i stigende grad vej fra sociologisk diskussion, gennem politisk debat og ind i den offentlige bevidsthed.

Hvornår opstod udtrykket yuppi?

Udtrykket yuppi opstod i 1980'erne og bruges til at henvise til unge professionelle i byerne, som har succes i erhvervslivet og er betydeligt velhavende. Nogle kreditskribent Joseph Epstein bruger udtrykket, mens andre peger på journalisten Dan Rottenbergs artikel i Chicago-magasinet.

Hvilket årti var yuppie?

Den stereotype amerikaner i 1980'erne var "yuppien", et kælenavn for den "unge urbane professionelle", en person mellem femogtyve og niogtredive år gammel, hvis job i ledelse eller et erhverv gav dem en indkomst på mere end $40.000 om året.

Hvad kalder du en gammel yuppie?

Muppies: Mature Urban Professionals. Oinks: Én indkomst, ingen børn. Opaler: Ældre mennesker med en aktiv livsstil. Hvalpe: Drægtige Urban Professionals.

Anbefalede: