Logo da.boatexistence.com

Hvad er maclean tartan?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er maclean tartan?
Hvad er maclean tartan?

Video: Hvad er maclean tartan?

Video: Hvad er maclean tartan?
Video: Он вам не Димон 2024, Juli
Anonim

Jagtskternet fra klanen Maclean er den ældste registrerede skotskternet i Skotland. En beskrivelse er inkluderet i et charter for Nerrabolsadh-områder på Islay i 1587. Det er denne jagt-tartan, der norm alt bæres til mere afslappede lejligheder.

Hvad er Maclean-klanen kendt for?

lyt); Skotsk gælisk: Clann MhicIllEathain [ˈkʰl̪ˠãũn̪ˠ vĩçˈkʲiʎɛhɛn]) er en skotsk klan i højlandet. De er en af de ældste klaner i højlandet og ejede store landområder i Argyll såvel som De Indre Hebrider. Mange tidlige MacLeans blev berømte for deres ære, styrke og mod i kamp

Hvor kommer Maclean-klanen fra?

Klanen Maclean er en af de ældste gæliske1 klaner af Skotland, der primært bosætter sig i de indre Hebrider og det vestlige højland. Klanen Maclean har fået sit navn fra sin første høvding, Gilleain na Tuaighe. når angliciseret betyder Gillean fra stridsøksen.

Er Maclean irsk eller skotsk?

MacLean, Maclean, McLean, McClean, McLaine og McClain er et gælisk efternavn (MacGill-Eain på skotsk gælisk, Mac Giolla Eoin på irsk gælisk). Der er flere forskellige oprindelser til efternavnet McLean/MacLean, dog er klanens efternavn en anglisering af den skotske gæliske Mac Gille Eathain.

Hvor mange Maclean-tartaner er der?

Med 9 tartan varianter at vælge imellem, er MacLean-klanen virkelig forkælet.

Anbefalede: