Logo da.boatexistence.com

Er træet rettet eller urettet?

Indholdsfortegnelse:

Er træet rettet eller urettet?
Er træet rettet eller urettet?

Video: Er træet rettet eller urettet?

Video: Er træet rettet eller urettet?
Video: TODAY'S SERMON FROM GOD IS ON SAMUEL, PHILLIPIANS, PSALMS, ISAIAH, MATTHEW, JAMES, JEREMAH, AND MORE 2024, Kan
Anonim

I grafteori er et træ en ikke-rettet graf, hvori hvilke som helst to hjørner er forbundet med nøjagtig én vej, eller tilsvarende en forbundet acyklisk, ikke-rettet graf. … En polyskov (eller rettet skov eller orienteret skov) er en rettet acyklisk graf, hvis underliggende urettede graf er en skov.

Hvad er rettede og urettede træer?

En urettet graf uden cyklusser er en skov, og hvis den er forbundet, kaldes den et træ. En rettet graf er en skov (eller et træ), hvis når alle kanter er konverteret til ikke-rettede kanter, er det ikke-rettet skov (eller træ). Et rodfæstet træ er et træ med ét toppunkt angivet som roden.

Hvorfor er træer urettede?

Sætning: En urettet graf er et træ, hvis der er nøjagtig én enkel sti mellem hvert par af hjørnerBevis: Hvis vi har en graf T, som er et træ, så skal den være forbundet uden cyklusser. Da T er forbundet, skal der være mindst én simpel vej mellem hvert par af hjørner.

Hvad menes med rettet træ?

Et rettet træ er en acyklisk rettet graf Det har én node med indegree 1, mens alle andre noder har indegree 1 som vist i fig.: Noden, der har udgrad 0 kaldet en ekstern node eller en terminal node eller et blad. De knudepunkter, der har en udgrad, der er større end eller lig med én, kaldes intern knude.

Hvordan kan du se, om en urettet graf er et træ?

I tilfælde af urettede grafer udfører vi tre trin:

  1. Udfør en DFS-kontrol fra en hvilken som helst node for at sikre, at hver node har nøjagtig én forælder. Hvis ikke, returner.
  2. Tjek, at alle noder er besøgt. Hvis DFS-kontrollen ikke var i stand til at besøge alle noder, så returner.
  3. Ellers er grafen et træ.

Anbefalede: