Logo da.boatexistence.com

Er på ét ord?

Indholdsfortegnelse:

Er på ét ord?
Er på ét ord?

Video: Er på ét ord?

Video: Er på ét ord?
Video: Et ord er et ord 2024, Kan
Anonim

Perpositionen til, der betyder 'til en position på overfladen af', er blevet udbredt skrevet som one word (i stedet for på til) siden begyndelsen af 18. th århundrede, som i følgende sætninger: Han kastede sin tallerken på gulvet. Bandet kravlede op på scenen.

Er på eller på?

Onto er en præposition, den antyder bevægelse og er mere specifik end on. På til er to ord, og når de er parret med hinanden, fungerer på som en del af en verbal sætning og til fungerer som en præposition. Du kan hurtigt huske de forskellige ved at sige "op" før på/på.

Hvornår skal jeg bruge på?

On to vs. Onto

  • Regel 1: Generelt skal du bruge onto som ét ord til at betyde "på toppen af", "til en position på," "på." Eksempler: Han klatrede op på taget. …
  • Regel 2: Brug på, når du mener "fuldstændig bevidst om", "informeret om." Eksempler: Jeg er på din plan. …
  • Regel 3: Brug to ord på til, når på er en del af verbet. Eksempler:

Hvad er forskellen mellem onto og onto?

Det er let at forveksle ordet på med, da de til tider kan erstatte hinanden. Den største forskel er, at onto er om bevægelse fra et sted til et andet. Ordet på er ikke. Hvis du nogensinde har problemer med at vælge, så se på verbet.

Har der et mellemrum?

Hvis du spekulerer på, hvornår du skal bruge "på til" i stedet for "på", er der et meget specifikt scenarie, som kræver mellemrummet mellem de to ord … Dette kaldes et sætningsverbum, da det involverer mere end ét ord. Mellemrummet mellem "på" og "til" hjælper med at adskille dem, da de faktisk slet ikke hænger sammen.

Anbefalede: